Valpekjøp

 Marklivet 

                            JACK RUSSELL TERRIER


     Kennel Marklivet © Copyright                     

ValpekjøpVurderer du å kjøpe valp fra Marklivet?


I så fall ber vi om at du leser gjennom DETTE dokumentet først.


 


Til våre valper ønsker vi voksene og etablerte mennesker som har gjort et godt gjennomtenkt valg om å kjøpe hund, og som har tid tilgjengelig for å ta seg av en liten og aktiv kompis i hverdagen.

Vi selger ikke valper til personer under 20 år.


Om vi ikke har valper på aktuelt tidspunkt tar vi gjerne imot henvendelser på planlagte kull. Det er da mulig å sette seg opp på interesseliste der man vil motta oppdateringer og bilder når det skjer noe på valpefronten. Dette er en fin måte å bli bedre kjent før man gjør avtale om kjøp av valp.


Fra valpene er født til de leveres gjør vi vårt beste for å gi all den trygghet, omsorg og sosialisering de trenger for å bli trygge og stødige, slik at overgangen til livet sammen med den nye familien går så greit som det kan gå. Valpene blir født på gjesterommet vegg i vegg med vårt eget soverom, og der blir de værede de første ukene av livet før de flyttes inn i stuen. Her blir de vandt med andre hunder, barn, hverdagslige lyder og nye mennesker.


Fra valpene er 4-5 uker gamle blir de som har satt seg opp på interesselisten invitert hjem til oss på besøk. Vi synes det er viktig at valpekjøper får mulighet til å se hvordan vi har det hjemme, hvordan hundene lever, bli bedre kjent med oss og ikke minst treffe mor og de små. 


Når vi fordeler valpene er de vanligvis mellom 7 og 8 uker gamle, og når dette gjøres tar vi selvfølgelig hensyn til informasjon og ønsker i hht. bruksområder gitt av valpekjøper på forhånd. For at vi skal kunne gjøre dette på best mulig måte ønsker vi at du skriver en mail om deg selv, der du forteller litt om hvilken erfaring du har med hund fra før, hvorfor du har valgt Jack Russell Terrier, hva du ønsker å bruke hunden til, og gjerne litt om boforhold og familie. Når vi vurderer valpene opp mot hver enkelt familie ser vi blant annet på valpens jaktinstingt, energinivå, om valpen er på den tøffe siden, "midt på treet" eller litt reservert, og om den tegner til å bli dominant eller underdanig. Det er med andre ord en del hensyn som skal tas, og det viktigst for oss er at hund og eier skal ha det godt sammen i mange år fremover!


Valpetiden er travel og vi ønsker i all hovedsak å bruke tiden vår på de familiene som skal kjøpe valp fra det aktuelle kullet, av den grunn har vi ikke mulighet til å ta imot familier som kun ønsker å komme på besøk for å bli kjent med rasen. Vurderer du å kjøpe JRT anbefaler jeg et besøk til en litt større hundeutstilling i ditt område der rasen vises frem. Dette er en flott mulighet til å få sett flere eksemplarer av rasen samlet på en plass, samt treffe andre JRT entusiaster og oppdrettere.


Vi tar ikke imot besøk når vi ikke har valper.


Ønsker du informasjon om våre hunder og valpeplaner, må du gjerne skrive en mail eller slå på tråden for en hyggelig hundeprat. Kontaktinformasjon finner du HER.

Når valpen forlater oss ved 8 ukers alder vil den være:


- Registrert i Norsk Kennel Klub


- Forsikret i Agria


- Vaksinert


- Chip merket


- Behandlet for endoparasitter 


Det vil også medfølge en veterinærattest som ikke er eldre enn 1 uke.


Vi er behjelpelig med opplæring i pelsstell gjennom hundens første leveår. Ut over dette vil vi selvfølgelig også dele vår erfaring og faglige kunnskap både med tanke på trening, aktivisering, helse og adferd. Når du kjøper valp fra oss, skal du være trygg på at du har en kunnskapsrik oppdretter i ryggen, som når det trengs vil være tilgjengelig med tips og råd gjennom hele hundens levetid.


Vi har samarbeidsavtale med Oslo Hundeskole som har avdelinger over hele landet, og alle våre valpekjøpere får 10% avslag på valpekurs og grunnkurs. En liten informasjonspakke fra Oslo Hundeskole vil medfølge når valpen flytter fra oss. Besøk gjerne hjemmesiden deres for å finne kursoversikt for ditt område.